Parkeren

Parkeerbeleid

Parkeren blijft een lastig thema voor ons als inwoners van de binnenstad. In sommige delen van de binnenstad is het sowieso al lastig om je auto kwijt te kunnen, laat staan wanneer er evenementen zijn in de stad. Sinds 5 Juli 2021 heeft Zaltbommel een nieuw parkeerbeleid. Dit beleid is in April 2022 via een enquete door de gemeente geƫvalueerd.
De grootste bezwaren voor het nieuwe parkeerbeleid zijn:
– Onduidelijkheid voor wat betreft tijden en zone’s
– Groene zone’s moeten weer gratis worden
– Parkeren voor bezoekers van inwoners
– Vergunningplicht op zondag
– Tijdsduur Blauwe zone
– Blauwe vierkant op de Rotterdamse Bol

Heb je input voor de discussie, ideeƫn of suggesties? Laat het ons weten!

2 thoughts on “Parkeren

 1. Jaap van Weelden

  Parkeren in een binnenstad is uiteraard een lastig probleem ; er is weinig ruimte en er zijn (te) veel vergunningen afgegeven. In mijn situatie (Nonnenstraat) ontstaat extra druk door bewoners uit Oliestraat (nog minder ruimte) en door bezoekers van de Poorterij. Verder parkeren bewoners zonder vergunning makkelijk na 18.00 uur. Daarom stel ik voor het parkeren alleen voor vergunninghouders toe te laten en de parkeerplaats aan de Omhoeken beter in te delen en niet zoals nu de parkeerders buiten de vakken af te straffen met een bon.
  Extra aandacht dient er te komen voor opladen elektrische auto-’s . Ik heb hier nu ruim 5 jaar ervaring mee en wil iedereen adviseren voorlopig geen elektrische auto te nemen als bewoner van de binnenstad. De 2 laadpalen aan de Omhoeken zijn steeds bezet door “laadpaalklevers” Eerder heb ik bij de gemeente een Verlengde Private Aansluiting gevraagd, d.w.z. een eigen laadpunt voor de deur wat ook door derden gebruikt kan worden. Helaas is dit geweigerd.

 2. Hans van den Bosch

  Ik heb een aantal maanden gelden al gevraagd of jullie inspraak hebben over het nieuwe parkeerbeleid.Ik heb daar niets meer van jullie op gehoord en na de publicatie van de nieuwe plannen probeer ik het nog een keer.Ben ik echt de enig die vragen daarover heeft??

  Als je nu na 5 uur aankomt met de auto is er een grote kans dat je moet uitwijken naar de omhoeken.Ook de andere straten in de binnenstad staan vrijwel vol,zeker uurtje later.
  Nu wordt de omhoeken ook betaald ’s avonds.Dus als je er om half 6 plekje hebt gevonden moet je om 18.30 uur terug om bonnetje erin te doen.Geldigheidsduur nu:2,5 uur.
  Dus 18.30/21.00/23.30 en dan nog een keer voor een half uurtje.Je kunt ook een kraskaartv ein leggemn,is goedkoper maar dan moet je toch nog om 18.30 erheen en ik denk dat je dan de kraskaart erbij kunt leggen.Maar nog steeds heel gedoe.En dat om parkeerruimte te creeeren voor de Poorterij die,dat hoorden we vorige week van de andere wethouder,gaat verdwijnen.
  Tijdens de avondklok stond de omhoeken vol met auto’s,die dus allemaal van bewoners zijn, dus er gaat zeker ruimtegebrek ontstaan in de hele binnenstad.En dan komen er ook nog mensen die van 5 tot 6 uurtje gratis gaan staan en dus ook nog plaatsen blokkeren

  Ik weet dat jullie ook niet veel (meer) zullen kunnen doen maar wilde mijn commentaar wel kwijt.Gaarne jullie reactie!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.